Flere værktøjer
 
Personlige værktøjer

Den Danske Provinsbank

Fra Skanderborg Leksikon

Den danske Provinsbank overtog i 1969 Banken for Skanderborg og Omegn på adressen Adelgade 108. I 1986 blev navnet forkortet til de mere enkle Provinsbanken. 20 år senere skete den næste store bankfusion, og banken fortsatte sin virksomhed som afdeling af Den danske Bank.

Indtil 1960’erne var der få pengeinstitutter i Skanderborg: Banken for Skanderborg og Omegn, Andelsbanken, Landbosparekassen og Spare-og Lånekassen. 1960’erne økonomiske opsving betød øgede krav til erhvervsfinansiering, og på landsplan faldt antallet af selvstændige pengeinstitutter. Flere landsdækkende pengeinstitutter kom til byen: Jyske Bank, Handelsbanken, Bikuben og Privatbanken.

Den danske Provinsbank var dengang landets fjerde største pengeinstitut. Med overtagelsen satsede banken på at udbygge sin førende position for erhvervslivet i lokalområdet, og Banken for Skanderborg og Omegns direktion og 73 medarbejdere fulgte med.


Indholdsfortegnelse

Direktører.

Bankens ledelse var præget af stor kontinuitet. Peter K. Poulsen var direktør i 19 år fra 1969 til 1978 og kunne derfra se tilbage på 54 års virke i banken. I 1978 blev han afløst af Svend Erik Husum.


Krig med Jyske Bank.

I forbindelse med at Provinsbanken nedlagde nogle lokalafdelinger i 1983 kom Jyske bank frem med en kampagne, hvor de fremhævede egne nærliggende lokale afdelinger samtidig med, at de brugte Provinsbankens logo overstreget med et kraftigt minus. Kunderne kunne få det indtryk, at Provinsbanken ikke længere havde afdelinger i Skanderborg, Solbjerg og Ry. Forbrugerombudsmanden gav Provinsbanken ret. Reklamekampagnen var ”utilbørlig” overfor Provinsbanken og måtte anses at være vildledende og stridende mod markedsføringsloven. Jyske Bank fik en næse med henstilling om ikke i fremtiden at reklamere på denne måde.


Fusion

I 1989 skete den store bankfusion, idet Provinsbanken blev sammenlagt med Handelsbanken og Den Danske Bank og fortsatte virksomheden under navnet Den Danske Bank.


Kilder.

Skanderborg Historiske Arkiv

Powered by MediaWiki