Flere værktøjer
 
Personlige værktøjer

Sofus Rasmussen

Fra Skanderborg Leksikon

(Oprettede siden med 'Sofus Rasmussen i sin frisørsalon på Banegårdsvej 1.Sofus Rasmussen var frisør og musiker i Skanderborg. Han havde en barber- og fris…')
(Kilder)
 
Linje 10: Linje 10:
[https://www.museumskanderborg.dk/sofus-rasmussen Museum Skanderborg - Billedbænke]
[https://www.museumskanderborg.dk/sofus-rasmussen Museum Skanderborg - Billedbænke]
 +
 +
[[Kategori:PERSONER]]

Nuværende version fra 25. maj 2021, 09:55

Sofus Rasmussen i sin frisørsalon på Banegårdsvej 1.
Sofus Rasmussen var frisør og musiker i Skanderborg. Han havde en barber- og frisørsalon på Banegårdsvej 1. Han var også kendt under øgenavnet "Fusse Barber".

Han var søn af øltapper Niels Rasmussen og Maren Rasmussen, født Jensen og blev født i Skanderborg den 25. november 1895. Familien boede på Adelgade. Sofus etablerede sin barberforretning på Banegårdsvej 1 omkring 1919, og flyttede i 1920’erne til Adelgade 128. Under 2. verdenskrig flyttede han sin forretning til Adelgade 114A. Sofus Rasmussen var kendt som en fremragende violinist, og var desuden med i Skanderborg Borgerforening og Forsvarsbrødrene.

Sammen med sin hustru, som var økonom på ”La Strada” i Silkeborg, fik han i 1925 sønnen Johannes Bach Rasmussen som fik tilnavnet Nolle. Johannes kom i lære hos sin far og overtog barberforretningen i 1960. Ligesom sin far var han meget musikalsk og dannede senere Nolles kvartet. Sofus Rasmussen døde i 1964.

Kilder

Skanderborg Historisk Arkiv

Museum Skanderborg - Billedbænke

Powered by MediaWiki