Flere værktøjer
 
Personlige værktøjer

Landsudstillingen 1937

Fra Skanderborg Leksikon

I 1937 (3. – 21. juni) blev der under mottoet Teknik, Kultur og Natur afholdt Landsudstilling i Skanderborg, hvor det bedste indenfor dansk industri, handel, håndværk og kunsthåndværk blev præsenteret.

I Skanderborg var der i forbindelse med ungskuerne særlige udstillinger for institutionen Dansk Arbejde, og i forlængelse heraf opstod tanken om en landsudstilling for dansk arbejde i Skanderborg.

Byråd og foreninger tog tanken op, og fra starten lagde man arrangementet op på et højt plan med at anmode Kong Chr. X om at være udstillingens protektor.

I udstillingens præsidium sad en række ministre med statsminister Thorvald Stauning i spidsen, og det var også ham der åbnede udstillingen.

En lang række danske virksomheder fra Den kgl. Porcelænsfabrik til Frichs fabrikker i Århus var repræsenteret på udstillingens 170 stande.

Særlig populær var en stor særudstilling om Grønland. I tilknytning til udstillingen var der underholdning og forskellige friluftsbegivendheder. Således gæstespil med Det kongelige Teater og gymnastikopvisning fra Niels Bukhs højskole.

Kongen og dronning Alexandrine aflagde d. 18.juni besøg på udstillingen, hvor de besøgte hver eneste stand. Netop på denne dag gik gæst nr. 100.000 genme tælleaparaternerne. I alt 130.000 besøgte udstillingen.

Et billede, som blev bragt i alle landets aviser, viser statsminister Stauning sammen med Skanderborgs borgmester Laust Bie Rasmussen nyde mælkedrinks i en moderne mælkebar på udstillingen.

Et blivende minde om Landsudstillingen i Guldbryllupsanlægget blev skulpturen Våren, der blev afsløret ved åbningen. left.

left.


Kilde:

H.Madsen, N.Gjesing og F.G.F.Stellfeld: Skanderborg.1983. Skanderborg Historiske Arkiv

Powered by MediaWiki