Flere værktøjer
 
Personlige værktøjer

Julie Dagmar Blom

Fra Skanderborg Leksikon

Linje 3: Linje 3:
Julie Dagmar Blom (– 1921) var gift med direktør Christian Blom.
Julie Dagmar Blom (– 1921) var gift med direktør Christian Blom.
-
Hun var gift med direktøren for [[A. Blom & Søn]], [[Christian Johan Blom|Christian Blom]], og sammen fik de sønnen [[Holger Blom]]. Holger Blom valgte ikke at gå i faren og farfarens fodspor og videreføre den store maskinfabrik, men endte i stedet med at blive en kendt modedesigner. Holger Blom mistede sin mor allerede som 16-årig, og ved Julie Blom begravelse på [[Slotskirkegården]] i [[Skanderborg]], var hele det mandlige borgerskab fra Skanderborg mødt op for at sige farvel – dengang var det ikke almindelig god skik, at kvinder deltog i begravelser.
+
Hun var gift med direktøren for [[A. Blom & Søn]], [[Christian Johan Blom|Christian Blom]], og sammen fik de sønnen [[Holger Blom]]. Holger Blom valgte ikke at gå i faren og farfarens fodspor og videreføre den store maskinfabrik, men endte i stedet med at blive en kendt modedesigner. Holger Blom mistede sin mor allerede som 16-årig, og ved Julie Blom begravelse på [[Skanderborg Slotskirkegård|Slotskirkegården]] i [[Skanderborg]], var hele det mandlige borgerskab fra Skanderborg mødt op for at sige farvel – dengang var det ikke almindelig god skik, at kvinder deltog i begravelser.
==Kilder==
==Kilder==

Versionen fra 14. jan 2011, 10:51

Julie Dagmar Bloms begravelse 1921

Julie Dagmar Blom (– 1921) var gift med direktør Christian Blom.

Hun var gift med direktøren for A. Blom & Søn, Christian Blom, og sammen fik de sønnen Holger Blom. Holger Blom valgte ikke at gå i faren og farfarens fodspor og videreføre den store maskinfabrik, men endte i stedet med at blive en kendt modedesigner. Holger Blom mistede sin mor allerede som 16-årig, og ved Julie Blom begravelse på Slotskirkegården i Skanderborg, var hele det mandlige borgerskab fra Skanderborg mødt op for at sige farvel – dengang var det ikke almindelig god skik, at kvinder deltog i begravelser.

Kilder

"Sorg: En mors alt for tidlige død", Peter Abildgaard. Århus Stiftstidende, 8. august 2005

"Omkring Skanderborg Dyrehave – indtil skæbneåret 1940", Kaj Klostergaard, Varemægler Peter Klostergaard, 2003, s. 116

Powered by MediaWiki